Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Disneyland Paris

Arga Farbror Cramler surnar ur!Posted by Cramler Wednesday, August 04 2010 22:34:32
God Afton Grevar, Baroner och Medborgare!

Här sitter Arga Farbror Cramler i det gemytliga Belgien - med ett glas rött nära till hands - och surnar ur ordentligt på hur kapitalismens baksida kan riva ner ett barns förväntningar på nolltid!

Under de senaste veckorna har jag och min familj färdats med bil genom vårt vackra Europa. Det är inte det lättaste att genomföra en sådan resa med två sexåringar i baksätet, och inte sällan är de helt ointresserade av vad vi vuxna vill titta på. Vid dessa tillfällen har det varit bra att dra fram trumfkortet; " - Men snart barn, kommer vi fram till Disneyland och då ska vi bara göra saker som ni tycker är roliga!"

Tänk vad fel det kan bli. När vi passerat säkerhetskontrollen - jo, det är sådana där nu för tiden, med camoklädda killar med automatvapen - och kom fram till den stora entrébyggnaden sade min dotter: " - Jag kan inte tro att jag är här på riktigt Pappa!" Visst hade hon helt rätt, man kan inte återskapa en fantasivärld i verkligheten. Mina barn hade hoppats att få träffa sin idoler Musse, Mimmi, Buzz, Woody och alla de andra. Men de fanns inte att finna någonstans, förutom på 5 miljoner produkter till saftiga överpriser...

Mina barn hade naturligtvis inte förväntat sig att träffa dem på riktigt, men i alla fall människor utklädda i proffsiga kostymer! Vid två tillfällen fick vi syn på en Disneyfigur som skrev autografer och ställde upp på fotograferingar, naturligtvis bakom avspärrningar och med vakter. Trots att det inte var särskilt många barn som väntade på att få krama och hälsa så Mimmi så drog vakterna iväg med henne "back stage" mitt framför ögonen på barnen...

För övrigt så var det alldeles för mycket folk i parken, vem vill vänta 80 minuter på en karusell som tar 1 minut och 30 sekunder att åka? Vem vill betala 100 spänn för en halv grillad kyckling? Vem vill stå i skolmatsalskö till frukosten på hotellet som trots sina tre stjärnor serverar ost och skinka i kuber till frukodt av så dålig kvalitet att man inte kan skära upp den i skivor, om man hostade upp 40 spänn cash så kunde man få ett stekt ägg i stället...

All "Gläde och Magi" som det talas om på webbplatser och infomaterial från Disneyland är bara skitsnack! I ett Disneyland ska man springa in i Långbens mjuka mage i varje gathörn, inte i nån jävla glassvagn som tar 35 spänn för två kulor bara föra att idioten som säljer den har en kul mössa med emblem på!

Min rekommendation blir följaktligen att spendera era surt förvärvade semesterpengar på något helt annat! Hyr en Mussekostym och gå på "Grönan" i stället, det blir fan så mycket roligare för alla inblandade!

Vila i frid!

- AFC

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ika Thursday, August 05 2010 18:33:06

Ord och inga visor! Dessvärre är du inte den förste som surnar ur på det där stället... Min brors granne (japp...lång koppling) var förbannad, vresig och galen när han kom hem förra året efter en länge planerad semestertripp till Disneyland med sin familj. Barnen var besvikna och föräldrarna förbannade.

Njut nu av Belgien. Kom ihåg; Un Westmalle double, s'il vous plaît! Och så måste ni hälsa på Frites-mannen på torget!!! (inte tupp-törget, det andra ... som jag inte kommer ihåg namnet på..)