Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Kaffekask

Arga Farbro Cramler blir glad!Posted by Cramler Monday, January 22 2007 21:12:44
Go´kväll i stugan!

I kväll var jag med om något riktigt gemytligt. I dag har vintern kommit på allvar till min del av världen. Det har fallit lite snö och temperaturen börjar krypa nedåt minus femton grader. Det knarrar under skorna och luften är snustorr. På kvällskvisten tog jag familjen med mig och åkte ut till en vän oc hans familj som bor utanför staden i mina barndomstrakter. Resan är inte lång men för mig känns det ändå som att komma bort från vardagen när jag ser de mörka skogarna och gårdarna med sina ljus som kurar under den kolsvarta himlen.

Som vanligt har min vän lite skumt i köket. Det är ett stort s.k. lantkök med en lampa i trä över köksbordet, två levande ljus brinner också. Jag är lite avundsjuk på en detalj i köket, en gammaldags vedspis som yttertemperaturen till ära matats med åtskilliga vedpinnar. Vi kommer oanmälda, just precis som man gör ute på landet. Det behövs inte ringas och stå i bara för att man ska titta in en sväng. Just den mentaliteten gör mig så glad. Bara att stanna till och prata lite skit. I dag så går det ju nästan inte. Alla är så upptagna med sitt och ska man träffas så ska det bokas in i kalendrar och förberedas och städas och...

Min vän frågar om jag vill ha en kask (kaffe med brännvin i) och jag tackar naturligtvis ja. Vad kan passa bättre än en kask en så här fin vinterkväll, i ett dunkelt kök på landet som värmts med en vedspis. All stress rinner av en och vi småpratar lite jakt och annat. Livet borde vara mer så här tänker jag. Inte så jävla inrutat, stelt och uppbokat. Att umgås på det typiskt lantliga sättet, där man träffas i stället för att maila, sms:a eller ringa är helt rätt. Inte för att de förtar de andra sätten att kommunicera, men jag tror helt enkelt att dagens människor träffas för lite i personliga möten.

Så kära vänner, ta å knalla över till grannen helt oanmäld så ska ni se att det blir en trevlig stund. Befinner ni er på rätt breddgrad så kanske ni får en kask också...

- Arga Farbror Cramler
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.