Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Taxi

SerbienPosted by Cramler Tuesday, February 02 2010 17:40:23
Go'middag!

Att åka taxi i Belgrad är en upplevelse, dels på grund av det ständiga kaoset i trafiken och dels på grund av chaufförerna. På väg hem från jobbet idag - vanligtvis åker jag spårvagn - hoppade jag och Artur in i en blå Fiat kombi där det knappt gick att se in genom rutorna. Detta berodde inte bara på smuts utan på att kupén var välfylld med cigarettrök. Chauffören - som redan bolmade på en cigg - undrade om det var okej att han rökte, Artur och jag tittade på varandra och svarade Da, sedan vevade vi ner fönstren. En eller ett par cigg skulle varken göra till eller från i den redan inrökta kupén...

Chauffören som pratade med oss på en blandning av Serbiska-Engelska-Ryska pekade på en liten bild som händge i ett snöre i backspegeln. Bilden föreställde en man i paraduniform. "- Tito, my Hero!" utbrast chaffisen och rivstartade. Sedan följde en utläggning om att det var mycket bättre i det forna Jugoslavien och att det här med alla nya nationer bara var skräp. Snart var det dags att tända en ny cigg och leverera ännu en sanning; "- Smoking good for heart, I only two infarkts!" Jävlar! Tänkte jag för mig själv, den här snubben kan ju dö när som helst, och då tar han oss med...

För övrigt lät han oss veta hur usla kvinnor är som bilförare och att han mött flera på fel sida om räcket på motorvägen. I en av de mest trafikerade korsningarna slog han ut med och utbrast; "- Big shit!" varvid han körde rätt ut i korsningen. Vi började närma oss slutet på färden och samtidigt som han klagade på att bensinen blivit så dyr meddelade han att det var bra om jag hade jämna pengar eftersom han inte hade någon växel. Trots allt så kom vi helskinnade hem och jag fick till och med ett kvitto!

- AFC

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anders B Friday, April 30 2010 13:38:31

På väg hem snart? Hör av dig på min hotmail./Anders