Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Två lätt och låt det gå fort!

Arga Farbro Cramler blir glad!Posted by Cramler Tuesday, November 06 2007 21:21:51
God afton i stugorna!

Rubriken är en replik från TV-serien "Hedebyborna" där en herre på Hedebys hotell beställer in "lättgrogg" till sig själv och sitt sällskap. Till skillnad mot gårdagen så befinner jag mig nu på ett anrikt hotell. Jag hade mina farhågor om Åmål men dessa har icke besannats. Till yttermera visso är orten en lite håla på västra sidan Vänern, men ett fint stadshotell kan de i alla fall stoltsera med.

Just på ett etablisement av denna sort får man lust att beställa in "två lätt" och känna sig som en grosshandlare från sekelskiftet. Hotellet har ett magnifikt trapphus och en matsal av den gamla klassiska stilen. Här serveras det naturligtvis kvällsbuffé! Ett par varma rätter - pytt eller fisk med kokt potatis - samt några goda ostar och kalla sallader. Allt till det facila priset av trettiofem riksdaler om man är gäst på hotellet, pöbeln får betala nittioåtta. Denna buffé avnjöt jag tillsammans med en flaska Eriksbergs pilsner.

Naturligtvis har hotellet renoverats och moderniserats smakfullt, helkaklade badrum med sober inredning och golvvärme, gratis internetuppkoppling på rummet m.m. På det hela taget ett bra hotell som jag varmt kan rekommendera om ni har vägarna förbi Åmål. Staden har också en Bluesfestival som ska vara mycket bra, tyvärr äger den inte rum nu i höstmörkret...

Nu är det dags att inta ryggläge, i morgon väntar en lite tripp till Arvika på eftermiddagen och på kvällen bär det av hemåt, en liten nätt biltur på knappt femtio mil...

På återseende!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.