Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Dårhuset Sverige

Arga Farbror Cramler surnar ur!Posted by Cramler Friday, January 26 2007 00:33:04
Fy fan!!

Jag är i normala fall rätt stolt över vårt land och hur vi hanterar saker och ting här. Men i kväll blev jag oerhört besviken och bedrövad. Varför ska en åttaårig pojke behöva dö? Varför ska de som är nära och kära behöva leva med smärtan i hela sitt liv? Hur ska man någonsin kunna föreställa sig den skräck som pojken fick uppleva när en vuxen man hugger kniven i en.

Hur och varför händer då detta. Jo, därför att vi i Sverige har en så slätstruken och kass behandling av våra brottslingar som bedöms som psykiskt sjuka och dömts till rättspsykiatrisk vård i stället för fängelse. Därmed inte sagt att fängelse är rätt för dessa personer heller. Men varför släpper man en person som bedöms kunna vara farlig i resten av sitt liv om han inte tar sina mediciner. Han är för sjuk för att sitta i fängelse men tillräckligt frisk för att vara ute i sammhället. Samtidigt hänger hela hans beteende på att medicineringen sköts minutsiöst. Kan man verkligen lita på att en människa med den bakgrunden gör detta?

Det var följdaktligen vad Länsrätten som skrev ut mannen gjorde... och inte är det första gången heller! Jag hoppas att de beslutande i frågan nu känner en ångest utan dess like, det skulle i alla fall jag göra. Jag skulle nog gräma mig hela livet ut...

Nu är det dags att vi tar krafttag och tar i med hårdhanskarna mot dessa typer av brottslingar. En människa som bedömts vara i så dåligt skick att ett uppehåll i medicineringen kan leda till våldsamma återfall måste stå under ständig bevakning. Inskränkningar i den personliga friheten för en psykiskt sjuk våldsman kan knappast väga tyngre än ett barns liv. Det tror jag varje sund människa håller med om.

Det är kanske dags att damma av de gamla dårhusen igen, innan hela Sverige blir ett dårhus...

-Arga Farbror Cramler
  • Comments(3)//www.joltcola.se/#post6