Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

A Magic Night With Sir Elton John

SerbienPosted by Cramler Saturday, June 05 2010 00:06:12
God Kväll på Er!

Nu är det dags för en konsertrecension! Jag väljer att publicera den under kategorin "Serbien" eftersom evenemanget bevistades här i Belgrad på Beogradska Arena, en av Europas största inomhusarenor som färdigställdes till finalen i Eurovision Song Contest. Som ni redan förstått av rubriken så var det Elton John som stod på scenen. En klassisk uppsättning med med Sir Elton vid en flygel och ordinär kompgrupp bakom. Men kompgruppens medlemmar var knappast ordinära, åtminstone inte två av dessa. Bakom trummorna och gitarren fanns nämligen två av originalmedlemmarna i Elton John Band från tidigt 70-tal: Nigel Olsson på trummor och Davey Johnstone på gitarrer.

De första minnena jag har av Elton John är det nu mer historiska dubbelalbumet Goodbye Yellow Brick Road som min äldsta bror hade på vinyl och som jag lyssnade till redan som liten. Jag förundras fortfarande över den otroliga variation av musik som finns på det albumet, allt från Progresiv Rock till Country. Därför blev jag naturligtvis helt euforisk när konserten inleddes med de första två spåren från det albumet: Funeral For A Friend och Love Lies Bleeding. Sedan rasade det bara på i drygt två timmar med låtar från hela hans otroliga karriär.

Det är alltid lika fantastiskt att se en konsert där musiken få stå i centrum, där det inte behövs några snygga "moves" och lättklädda dansare för att avleda publiken från den mediokra musiken och ofta dåliga musikalitet som finns bland dagens superstars. Här var det fullt ställ hela tiden, oavsett om det var rock eller ballad! Eltons röst håller god kvalitet fortfarande även om falsetten inte finns kvar, men det spelar ingen roll eftersom han hittar nya vägar att sjunga på och nya arrangemang av musiken.

Ur teknisk synvinkeln var konserten också föredömlig. En ren snygg scen med smakfullt ljus och ett kanonljud. För er som liksom mig är tekniknördar kan jag berätta att det var ett gammalt hederlig analogt Yamaha PM4000 som stod som FOH och fyra line array cluster från Clair Brothers plus ett gäng basar på golvet. Systemet och teknikerna levererade ett rent och snyggt sound och som grädde på moset spelades allt in live på två spår så att jag efter konserten kunde köpa ett USB-minne med hela konserten i mp3-format med 320 kb/s i upplösning. För att kunna leverera inspelningen direkt efter saknades de sista 7 låtarna, men dessa kunde jag idag ladda ned från nätet med en kod som följde med i paketet; tack för teknikens utveckling!!! Därför kan jag nu samtidigt som jag skriver detta höra på konserten och tänka tillbaka på den fantastiska upplevelsen på rad 8 på parkett mitt framför scenen!

Detta är en av de bästa konserter jag upplevt!

På Återhörande!

- AFC

  • Comments(4)//www.joltcola.se/#post50