Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Davids Kupp

Arga Farbror Cramler surnar ur!Posted by Cramler Friday, March 06 2009 10:35:17
Go´midda!

Så ska den snart spelas, den första bollen i Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel. Enligt min mening är detta ett evenemang som platsar i "in absurdums" absoluta elit! Själva grundtanken med idrott som förbrödrar är helt raserad - det är den likafullt i andra avseenden också - och samhället ställer upp utan knot. Visserligen är det inte idrottsmännens fel att politiska beslutsfattare inte har lyckats komma sams på två tusen år, men det måste ändock finnas en gräns för hur lång detta kan drivas på bekostnad av statliga medel!

Tre skolor i Malmö håller stängt idag på grund av att man inte kan garantera elever och lärares säkerhet, pågående markarbeten avbryts och gatstenarna forslas bort, extra poliser från Stockholm kallas in... Listan kan göras lång på vad som behövs för att vi ska kunna spela lite tennis! Jag tänker inte ta ställning för vare sig Israel eller Palestina i detta inlägg men det gamla ordstävet "Det är aldrig ens fel att två träter" passar nog även rätt bra här.

Hur ska man då tackla problemet? Det finns naturligtvis ingen enkel lösning på detta, hade jag en sådan lösning skulle jag förmodligen ha Generalsekreterare som titel och FN som arbetsplats! Kanske man skulle införa någon form av idrottsembargo som utestänger nationer från idrottsvärlden vilka även är utsatta för t.ex. vapenembargon m.m. Eller så ställer man krav på att de internationella idrottsförbunden ska ha en "neutral" arena någonstans i världen där förbunden själva får bekosta säkerheten. Idrotten är i dag så pass komersialiserad på högsta nivå att den även är mogen att bära de kostnader den lämpar över på samhället!

Det är dags för ett paradigmskifte inom idrottsvärlden! Sport drivs idag på elitnivå i bolagsform, framför allt de sporter som drar stor publik och där reklam och rättigheter inbringar enorma summor. Driver man verksamhet i bolagsform ska man också ta samma ansvar som ett bolag. Det går inte att ha en verksamhet som endast behandlas affärsmässigt på intäktssidan och behandlas som en ideell allmännyttig förening i andra sammanhang!

Smakar det så kostar det!

  • Comments(1)//www.joltcola.se/#post38