Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Julskivor

Arga Farbror Cramler surnar ur!Posted by Cramler Friday, December 19 2008 15:18:18
Go´midda!

Nu är julen snart här och ingen kan väl undgå alla dessa julskivor som släpps inför årets största helg. Det mesta är rent förskräckligt dåligt, katastrofalt, bedrövligt helt enkelt! Det värsta är att alla dessa pekorala produktioner spelas överallt. Så fort man sätter sin fot i en affär så strömmar skiten ut ur högtalarna. Arrangemangen är likformiga som färdigskurna limpskivor i en påse från Skogaholms. Det verkar som om någon hipp "Idolproducent" stoppar in alla låtar i ena ända och sedan kommer det ut produkter med Sanna, Shirley, Amy, Peter och allt vad de heter i den andra ändan. Årets bottennapp är i alla fall "Svängjul" med Lasse Stefanz...

Jag tänker därför ta tillfället i akt och tipsa om några vax som verkligen förgyller Julen musikaliskt. Naturligtvis så duger alla fina originalproduktioner gott, men det finns även en hel del nyskapande produktioner som inte går av för hackor och där man på ett storatat sätt arrangerat musiken för respektive genre och artist. En annan fråga är ju hur man lyssnar på musiken, köpa skiva på traditionellt sätt piratladda eller som jag själv nu gör, lyssnar via Spotify. Här kommer tre tips!

Al Jarrreau, Christmas (2008): Underbart svängig och tillbakalutad jazzig soul som bara han framföra det! Lyssna på Spotify.

BB King A Christmas Celebration of Hope (2001): När du verkligen vill ha en annorlunda julmusikuplevelse! Lyssna på Spotify.

Nils Landgren, Christmas With My Friends (2006): Nisses underbara trombone och hans speciella röst tillsammans med många musikaliska vänner gör att glöggen smakar extra gott! Lyssna på Spotify.

God Jul och på snart återhörande!

- Minsta Julbocken Bruse

  • Comments(3)//www.joltcola.se/#post35