Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

IP-rädd

Arga Farbror Cramler surnar ur!Posted by Cramler Thursday, December 04 2008 20:31:59
Leka vetcher!

Så är den då här, propositionen om den så kallade IP-red lagen. Ett tecken i tiden som manifesterar det gamla tankesätt som underhållningsbranchen står för. Om man ska överleva på marknaden så är modus operandi att sälja det konsumenterna vill ha. Gör man inte det så är man snart borta och företaget på obestånd. Men. I det här fallet så har man lyckats med ett fantastiskt lobbyarbete. Man har sett till att länder lagstiftar så att vi konsumenter tvingas att köpa musik och film på plastskivor...

Tydligen tycker branchen att det är för jobbigt att hitta nya kanaler för distribution som är anpassade för nya medier och ny teknik. Fildelningen har inte blivit en folkrörelse enbart för att det är gratis! Det är också en anpassning till hur vi lyssnar på musik och tittar på film m.m. Datorer, telefoner och digitalboxar till TV innehåller mediaspelare och kopplingar till nätet, ingen har varken lust eller tid tt rippa skivor för att kunna använda innehållet på dem!

Jag hoppas innerligen att lagen blir en flopp, för hur kan den bli annat? Hur kan man tro att allmänheten ska kunna acceptera att utredningstider blir längre för grova våldsbrott när rättsväsendet tvingas lägga tid på att jaga fildelare som endast ser till att stormrika bolag blir marginellt fattigare. Den föreslagna lagen har ingen förankring bland folket och kommer aldrig att få det heller.

Som tur är finns det några som har fattat hur man gör, kolla in Spotify och bli lycklig! Här kan man lyssna på hur mycket musik som helst för 99 spänn i månaden. Detta är verkligen prisvärt. Om flera tjänster av den här typen lanseras - varför inte för film och spel också - så kommer fildelningen att minska radikalt. Kvar blir endast de som är entusiaster, de som gillar tekniken och gemenskapen i de slutna nätverken. För dem är det en livsstil att fildela och dessa kommer man knappast åt genom fildelning. Jag tror inte det kommer att gå många dagar innan det ploppar upp små gratisprogram som gör det omöjligt för piratbyrån att se din IP-adress. Det finns nämligen inga mer påhittiga människor än våra trogna Hackers!

PS. Nu har jag snart laddat hem första säsongen av Hedebyborna, vilken jag ska avnjuta till minne av J Harrysson, rest in peace. DS.

- Allt klart! Försvinn!!

  • Comments(0)//www.joltcola.se/#post34