Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Var kommer mjölk från?

Arga Farbror Cramler surnar ur!Posted by Cramler Monday, December 01 2008 15:48:13

Växer kött på träd? Hur ser en russinbuske ut? Frågorna är många om var vår mat kommer från. Det som fick mig att blixtra till den här gången är en reklamfilm för Bregott som just nu snurrar i reklamkanalerna. Den handlar om Lill-Bella och Lill-Rosa som vill göra Bregott när dom blir stora. Ett behjärtansvärt uppdrag! Inte många vill befatta sig med naturliga produkter i dag. Men det är bara ett stort fel, Art Directorn på Stureplansbyrån har inte upptäckt att det är två tjurkalvar i filmen! I det som hänger under magen på dom kommer det ingen mjölk, inte en sådan som man kan göra smör på i alla fall...

Jag har naturligtvis skrivit till Bregott och frågat vad som föranleder detta. Är det ett inlägg i jämnställdhetsdebatten eller är det ren okunskap? Kunskapen om mat och var den kommer från blir allt sämre i vårt samhälle. Därför äter vi sämre och sämre mat. Illvilliga lobbyister försöker få oss tro att torsken i Östersjön är utrotningshotad. Detta är helt fel! Den torsk vi fiskar i Sverige är bland den finaste som finns. Vi tar inte upp mer än vad havet klarar av men ändå är miljöfånarna där och svartlistar fisken så att ingen svensk ryggradslös handlare vågar sälja den. Vad hände i stället? Jo, fisken transporteras till Frankrike! Väldigt bra för miljön...

Det är dags för den lokalt producerade maten att göra återtåg! Ett enkelt sätt för att skapa bärighet vore att ålägga stat, landsting och kommun att köpa lokalt producerad mat. Det skulle skapa så pass stora volymer för lokala tillverkare att det skulle löna sig. Vi konsumenter skulle även få möjlighet att köpa färsk och lokal mat i affären.

Jag hoppas att Lill-Pelle och Lill-Bosse i Bregottfilmen får möjlighet att sätta på många kossor i sitt liv så att vårt svenska jordbruk får leva vidare!

Muuuuuuuu på er!

  • Comments(2)//www.joltcola.se/#post33