Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Rysk bäddsoffa

Arga Farbror Cramler funderar!Posted by Cramler Wednesday, September 17 2008 20:34:50
God afton kära vänner!

Nu har bloggandet legat för fäfot länge nog. Ämnena har funnits men motivationen har inte varit på topp. Nu är äntligen hösten här och jag och min famlij har haft tre veckors härlig semester hos svärmor i Bulgarien. Under en tripp till svarta havet så kom jag i kontakt med rubricerat föremål...

Efter 40 mil i en lånad Opel Frontera utan AC anlände vi till svarta havets kust en måndag eftermiddag i augusti. Vi kollade runt på ett antal boenden och naturligtvis så lyckades jag inte välja det bästa stället. Jag ratade en helt ny lägenhet med toppstandard en bit utanför centrum, istället blev det en lägenhet i ett hus i centrum eftersom jag tyckte den hade en mysigare atmosfär. Det visade sig också att denna atmosfär bestod av dålig städning, litet badrum m.m. Jag var inte så poulär hos min kära hustru den kvällen...

Som det hade börjat fortsatte det. Vi åt middag på en restaurang med taskig mat och obefintlig service. För att avsluta på ett någorlunda hedervärt sätt blev inköptes en påse god pilsner och lite tilltugg på närbutiken. Kvällen var ljummen och det fanns en liten balkong med några stolar. Så småningom blev det dags att "göra kväller" som vi säger i Hälsingland och frugan började undersöka dessa faciliteter. Det knakade till i vardagsrummet, efter ett tag kommer hon ut och säger till sin bror;

- "Vi behöver en spetzializt!"

Min svåger Angel reser på sig - han är uppenbarligen spetzializten - drar på munnen och får något konstigt i blicken..

Han undrar om jag sett en rysk bäddsoffa och ber mig följa med. Denna konstruktion går inte att beskriva med ord. Men jag förstår att Ryssarna vann rymdkapplöpningen när man tänker på vilka mekaniska snillen som funderat ut denna bäddsoffors "SS20". Den går förmodligen att konvertera till en avskjutningsramp för lätt luftvärn på två minuter.

Här följer en liten bildserie på förvandlingsögonblicket:
Blog Image
Själva sängen kommer upp ur magen på soffan på ett märkligt sätt:
Blog ImageHär är en stilstudie på mekaniskmens övre del som säkert använts som rävsax eller liknande när soffan tjänat ut..
Blog Image
Efter uppackningen av soffan garvar vi så att alla har magknip. Jag garvar åt soffan och de andra garvar åt mig.

Frun och min svåger börjar nu berätta att en dylik tingest stod att finna i varje Bulgariskt hem under kommunismen. Normallägenheten bestod av två rum och kök och i vardagsrummet gjorde "SS20" naturligtvis tjänst som soffa på dagarna och nöjesfält för mor & far på nätterna. Men något nöje var inte att tala om... Komforten är nämligen helt obefintlig och min framlidne svärfar - som jag aldrig han träffa - svor ve och förbannelse över "Partiet" och dess företrädare varje kväll misilrampen skulle packas upp. En annan fin produkt som jag tyvärr inte lyckades finna i verkligheten är tvättmaskinen "Perla 05", ett monster på drygt 100 kilo.

Vad kan vi dra för slutsats av detta? Jo, att det är för djävligt att det har fått finnas och fortfarande finns regimer som bestämmer hur folk ska ha det och vilka produkter de ska ha!

Na Zdrave!

  • Comments(2)//www.joltcola.se/#post31