Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Respekt!

Arga Farbror Cramler surnar ur!Posted by Cramler Saturday, April 12 2008 01:53:53
God natt!

Respekt. Ett laddat ord som betyder mycket för de flesta. Jag känner respekt för mina närmaste, för människor som gör en insats för världsfreden, för underbetald vårdpersonal. Ja, listan kan göras lång helt enkelt. Den grundläggande innebörden av ordet är för mig att man uppskattar och högaktar en människa för dess gärningar, samtidigt som det också kan betyda att man respekterar någon även fast de har ett avvikande beteende.

Häromdagen bevittnade jag ett av det värsta missbruk av ordet respekt som jag hört på länge. Jag jobbar numer tre dagar i veckan i vår Kungliga Hufvudstad och inkvarteras på min arbetsgivares bekostnad på Hufvudsta bostadshotell. En tolv våningar hög skapelse i brunt sjuttiotalstegel som tornar upp sig likt kolossen på Rhodos ovanför Huvudsta t-banestation. Huvudsta ligger utmed t-banan mot Hjulsta, även kallad "Orientexpressen" eftersom den passerar både Rinkeby och Tensta.

I torsdags när jag var på väg hem och åkte t-banan in till centralen uppenbarade sig ett gäng bastanta damer iförda SL:s blå parkas. Med barsk och hotfull min äntrade de min vagn och utropade med hög röst; - Biljettkontroll! Två rader framför mig sitter ett par ungdomar av "andra" eller möjligtvis "tredje" generationen. Den ene naturligtvis iförd den oerhört fula "New York" kepsen, d.v.s rak skärm som pekar snett åt sidan. Personligen tycker jag att man iförd en dylik liknar en P-automat från sjuttiotalet iförd sydväst med stärkt skärm, m.a.o. jävligt fult!

När de parkasklädda kvartstonnarna närmar sig grabbarnas plats skruvar de lite oroligt på sig och bör samtala tyst.
- Biljetten tack! Dånar Tant blå.
- Du behöver inte visa va! Utbrister den ene. De börjar käfta och snart är ett halvt ton samlat vid killarnas bänk.
- Varför vill ni inte visa biljetten? Frågar den ene kontrollanten, som mycket väl vet att det inte finns något giltigt färdbevis.
- Ni har inte visat oss respekt! Säger snorvalpen...

Vid detta tillfälle är det jävligt nära att Arga Farbror Cramler brinner ur totalt. Här sitter två ohängda fjunisar från Tensta och kräver respekt när de försöker tjyvåka på tunnelbanan! Åka gratis på andras bekostnad! Min bekostnad! Med tanke på deras ordval och tonfall så var det inte barnkanalen de tittade på som små, snarare Gudfadern...

Dessa kids har ingen respekt och kommer följdaktligen heller inte att få någon respekt av andra medmänniskor. De enda vi kan anklaga för deras förseelse är i viss mån deras föräldrar. Men framför allt är det de idioter i beslutande position som samlar alla med etniskt avvikande bakgrund i Sveriges egna ghetton. Att inte få ta del i samhället skapar utanförskap. Respekt vinner man genom kamratskap!

  • Comments(0)//www.joltcola.se/#post29