Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Kebabpizza & Slivovitza

Arga Farbror Cramler surnar ur!Posted by Cramler Saturday, February 16 2008 21:58:05
God kväll!!

Nu har schlaaaaagercirkusen rullat igån på allvar och den andra deltävlingen är avgjord. Det är märkligt att ett land som är så duktiga på musik inte klarar av att plocka fram ett bättre startfält. Musiken är en av våra främsta exportprodukter och det innebär att det finns människor som kan skriva musik som slår utomlands. Det är den förmågan vi ska plocka fram när vi ska skicka bidrag till Eurovision Song Contest. Inte bidrag som ska ligga en eon veckor på svensktoppen!!!

På det sätt som tävlingen bedrivs nu för tiden blir det automatiskt så att det bidrag som svenska folket vill höra på radion är det som vinner. Tävlingen har blivit ett enormt jippo som likt ett läger med romer reser land och rike runt. På tal om romer, kvällens skönaste bidrag var helt oomtvistat "Kebabpizza & Slivovitza" med Andra generationen. Den låten har förmodligen samlat många poäng i ESC eftersom tävlingen växt enormt i östlig riktning och den här musikstilen går rätt in i deras hjärtan. Det är fråga om östeuropeisk folkmusik och i östeuropa är man mycket mer nationalistiska än vi här i väst, särskilt när det gäller folkliga traditioner.

Jag tycker det är bättre att vi lägger ner tävlingen och låter några riktiga proffs pejla läget på den europeiska musikmarknaden och sedan tota ihop ett bidrag som håller hela vägen. Det enda positiva med tävlingen i dagsläget är väl miljonerna som kommer in till Radiohjälpen...

  • Comments(1)//www.joltcola.se/#post27