Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

Hackat & Malet!

Arga Farbror Cramler surnar ur!Posted by Cramler Friday, December 07 2007 00:38:44
God kväll!

Det är väl själva fan att vi ska vara så petiga i vårt bortskämda land! Jag har just kollat på "Uppdrag granskning" på SVT Play (Tack SVT för denna sublima tjänst!) och läst nätupplagan av SVD. Inte för att jag har något till övers för de präktiga ICA-handlarna som "inte hade en aaaaaaaning" om vad som försiggick bakom charkdisken på kvällarna men hur mycket måste vi konsumenter skyddas egentligen? Jag tycker att det här med datummärkning har spårat ur totalt! Varför är det viktigt att veta när köttfärsen är mald? Varför håller den sig färsk bara en dag? Det kan jag inte svara på eftersom det är förbannad lögn!

Jag äter det mesta här i världen, inte bara det som är nylagat utan även rester som bott i kylskåpet en längre tid. Jag drabbas i princip aldrig av matförgiftning eller angrepp av farliga bakterier. Varför det? Jo, för det första har jag byggt upp en bakterieflora i min mage och tarm som inte bangar i första taget. För det andra så använder jag de tingestar som sitter mitt i ansiktet - de förträffliga organ som kallas näsa, mun och ögon. Nyss nämnda detaljer är inte till för att bara användas när det luktar gott, smakar smaskens eller ser gudomligt ut. Det kan faktisk lukta skit också, eller smaka fan och se snuskigt ut.

Genom media så bombarderas vi med uppgifter om att det kan vara farligt att äta mat som är några dagar gammal och att till exempel köttfärs bör hanteras med samma försiktighet som radioaktivt avfall, helst ska slakteriet hålla samma renhetsgrad som labbet där ytkemsika processer studeras. Livsmedelsverket håller på att förstöra de fina råvaror som kött, fisk och fågel är. Det kött som "Svensson" uppfattar som fint - ljusrött och utan minsta innehåll av fett - är egentligen de sämsta bitarna. Ingen kock i världen skulle över huvud taget tänka på att försöka tillaga det. Kött ska mogna och bli mörkt till färgen för att bli mört och saftigt. Det ska vara vackert marmorerat med fett, det är nämligen där smaken sitter!

Förmodligen tror merparten av de som tittade på "Uppdrag granskning" att köttfärsen mals direkt efter att djuret slaktats. Om någon har provat att äta kött från en färsk slaktkropp så vet ni vad jag pratar om; Det är segt som skosulor! Först måste "rigor mortis" släppa och muskelfibrerna tänjas ut genom att köttet får hänga. Det är därför man hänger upp kött, inte för att det är praktiskt. Ta en älg som exempel: För att älgköttet ska bli riktigt fint så ska köttet hänga i 60 "dygnsgrader", d.v.s. är det 5 grader C i slakteriet så ska kroppen hänga i 12 dagar (5x12=60). Jag tror inte att många i vårt uppskrämda samhälle ens skulle titta åt en bit kött där det av märkningen skulle framgå att den "hängt i slakteriet i 12 dagar".

Kontentan blir alltså: Lär folk att lukta, smaka och titta på färskvaror så slipper vi slänga av vårt stora överflöd. För min del så får ICA packa om köttfärsen 10 gånger så länge den smakar bra! Själv behöver jag egentligen inte bry mig, min frys är nämligen fylld med älgfärs som jag släpat hem från skogen. Lokalproducerat och ekologiskt som bara den!

- Köttberget Cramler

  • Comments(2)//www.joltcola.se/#post22