Arga Farbror Cramler

Arga Farbror Cramler

Om Bloggen

Åsikterna i den här bloggen är högst personliga och jag representerar varken någon politisk inriktning eller religiös uppfattning. Om du inte tycker som jag så är du välkommen att kommentera så att vi kan skapa en konstruktiv debatt!

God Jul & Gott Nytt År!

Arga Farbror Cramler tycker till!Posted by Cramler Thursday, December 23 2010 14:10:10
Hej Alla Julfirare!

Nu är det snart dags att ta på tomtemössan och inleda den största av alla helger. Jag vill dock - kära läsare - skicka några ord på vägen!

Tänk på att använda julfriden till vad den egentligen är till för, vila och trevlig samvaro med familj och vänner. Glöm heller inte bort dina ovänner, skänk dem en tanke av försoning, det är förmodligen den bästa julklapp du kan ge dig själv. Slut en inre fred med dig själv och andra!

Julen är nu för tiden mestadels ett kommersiellt jippo som gör att många mår dåligt. Julfriden, Vänskap och Kärlek mäts i prislappar och pengar. Allas vår Ernst mäter julen i hur många dekorationer du kan knöka in per kvadratcentimeter i ditt hem. Arga Farbror Cramler säger: Skit i allt detta! I det långa loppet betyder ingen ting.

Med dessa små visdomsord vill jag tillönska alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Och glöm inte Petter Niklassons ord; - Krama varandra i trafiken!

-AFC

  • Comments(1)//www.joltcola.se/#post54

Heja Kungen!

Arga Farbror Cramler tycker till!Posted by Cramler Tuesday, October 21 2008 21:12:27

Visst är det konstigt att det ska bli sådan uppståndelse när någon uttalar sig i vargfrågan, särskilt om det är en officiell person. Och ännu märkligare är det att det endast blir rubriker om man talar om att vi ska ha jakt på varg! Carl den XVI Gustaf har ett genuint naturintresse och vistas mycket bland jägare och andra naturintresserade. Kungen är även Naturskyddsföreningens största affischnamn. Som jägare tycker jag det är bra att någon som hörs och syns vågar ta bladet från munnen och tala för jägarkåren och de människor som lever sitt dagliga liv nära naturen. Denna grupp av människor är oftast inte så stora i orden utan knyter näven i fickan...

Jakt och framför allt jakt på rovdjur har blivit en infekterad fråga i vårt samhälle. Varför då? Jo, av den enkla anledningen att debatten inte grundar sig på fakta och saklighet. Vi har inte på mycket länge haft en sådan stor vargstam som vi har idag. Ser man till antalet individer kanske det inte verkar vara så mycket, men om man ser på hur stammen påverkar naturen och samhället så blir saken en annan. Sveriges vargstam finns i en begränsad del av vårt land, nästan uteslutande koncentrerad till Värmland, Dalarna och Hälsingland. Tyvärr är det inte där som frågor rörande jakt m.m. beslutas. Vi står inför ett avgörande beslut som måste fattas snabbt. Den explosion av vargar som Kungen talar om är inte några tomma ord utan den verklighet som står för dörren. En viltstam som inte beskattas ökar inte linjärt utan exponentiellt, detta gäller särskilt för våra stora rovdjur som inte har någon annan rival i naturen förutom människan.

Det är lätt att sitta i en storstad och tycka till om ditt och datt i naturen när man själv inte behöver påverkas av det. Jag tänker närmast på när man i Aktuellt på TV talade om Kungens utspel med Gunnar Glöersen från Jägarförbundet och Ann Dahlerus från Rovdjursföreningen. Glöersen är bosatt i Värmland och deltog via länk, Dahlerus satt i studion eftersom hon bor nära Vanadislunden i Stockholm...

Visst ska vi ha rovdjur i vår natur, men det får inte gå till överdrift. Alla måste få plats, även jägare och deras hundar liksom tamboskap och familjen på skogsutflykt. I de vargtätaste delarna av vårt land lever många med obehagskänslor inför hotet från vargen. Varför tar vi inte dessa människor på allvar? Tror politiker och beslutsfattare att det är fråga om skjutgalna människor som blåljuger? Jakten är för många människor en stor del av livet, inte bara en fritidssysselsättningen eller ”sport” som många kallar det. Jakt ska inte beskrivas som något annat än jakt. Jakt är en del av vårt biologiska och kulturella arv. Människan är född jägare och i många av oss har jaktgenen fortfarande en framträdande roll. Att vi inte längre behöver jaga för att överleva betyder inget för jaktlusten. Jakten erbjuder så mycket mer: Utmärkta och lokala livsmedel, social samvaro, motion och rekreation. Jakten har dessutom ett stort ekonomiskt värde.

Vargstammen har nåt en nivå där det är dags att börja beskatta den, för allas bästa! Tack Kungen för att det hoppar ”grodor” ur munnen på dig då och då. Fast egentligen är det inga grodor, bara pesonliga åsikter som inte alltid är politiskt korrekta...

Putell på Er, Grevar & Baroner!!

  • Comments(0)//www.joltcola.se/#post32

Absolut Pernod!

Arga Farbror Cramler tycker till!Posted by Cramler Monday, March 31 2008 22:17:25
Skål go´vänner!

Äntligen har vi gjort oss av med den svenska dubbelmoralens största flaggskepp, V&S är avyttrat!! I Sverige har vi alltid tyckt om sprit, men hu vad hemskt om någon vågat erkänna det. V&S:s mest framgångsrika varumärke Absolut har marknadsförts på ett mycket aggresivt sätt utomland. Metoderna som har använts skulle få vilken kommunal alkoholhanlägger som helst att behöva krypa ned mellan vita lakan - iförd en konstig tröja som knäpps på ryggen - under en lång tid. Det har varit gratis utdelning av absolutflaskor, spritlotterier, tävlingar med sprit som vinster och mycket mer.

Men. Allt detta har skett utomlands och inte i vår egen inskränkta verklighet. Den verklighet som politikerna försett oss med. Sverige tar minsann sitt ansvar för folkhälsan! Här gör vi inte reklam för sprit! Här kan man inte köpa sprit i vilken affär som helst! Vilket jävla mumbojumbo... Här följer ett strof av vår mest hatade Nationalskald Eddie Meduza:

Jag måste till systemet å köpa brännvin
För jag har ont i en tand
Jag måste till systemet å köpa brännvin
Så säger alla ibland
När man går till systemet å köper brännvin
Så skyller man på nånting
Å ingen vågar medge att tarmen suger, när allting kommer omkring.

Ingrid Bowner å Torsten Bengtsson försöker hålla oss kort
Jakten på brännvin blir så hysterisk, att man dricker alldeles för fort.

Jag måste till systemet å köpa brännvin,
för nu är jag alkoholist
De e` väl bäst man springer förbi systemet
För det är ju sant å visst
Att det är bäst först som sist
Att man blir helnykterist.


Att folkhälsan bara varit en fasad för att få in skattekronor bevisades av den s-märkte politiker som intervjuades i kvällens Aktuellt; Där pratade man bara om att vi säljer ut våra tillgångar m.m. Inte ett smack sades om att vi vill kontrollera tillverkning, att vi har ett systembolag i Sverige som ska se till att det inte säljs för mycket o.s.v...

Det är dags att sluta blunda och i stället satsa pengar på information och utbildning av våra framtida konsumenter. Eftersom det är ganska farligt att köra bil så utbildas man i detta och får ett körkort. Att det kan vara farligt att dricka sprit är också klart, men där har vi istället terroristorganisationen IOGT-NTO som likt en landsortspräst på 1700-talet försöker sätta skräck i menigheten med skrämseltaktik. Tyvärr går detta inte hem längre i vår upplysta och globaliserade värld!

Alkohol är en sällskapsdryck som är svårslagen, låt den få fortsätta vara det.

  • Comments(3)//www.joltcola.se/#post28

Den ofrivillige knarkaren

Arga Farbror Cramler tycker till!Posted by Cramler Wednesday, November 28 2007 20:19:05
God afton!

Jag har en kronisk sjukdom, diabetes, som bland annat gör att jag med två års mellanrum är tvungen att lämna ett läkarintyg till Länsstyrelsen om att min syn är tillräckligt bra. Idag var det dax för den kontrollen. Förutom att kolla synen så fotograferas mina ögon med stark förstoring för att se om de ytters fina blodkärlen inte blivit skadade av min sjukdom. Diabetes skadar nämligen blodkärlen sakta men säkert och ögat är det enda stället på kroppen där blodkärlen är synliga. Undersökningen är inte särskilt smärtsam men skapar synnerligen mycket obehag...

Det första som händer är att man får några droppar i ögonen som gör att pupillerna ska vidgas så mycket som möjligt, annas blir det svårt att fotografera. Ni kan ju försöka tänka er hur lysrörsljuset i ett väntrum känns när pupillerna är lika stor som när man vaknar på natten och i totalt mörker trevar sig fram till toaletten. Det är dock inte det värsta. När det är dax för fotograferingen så sker den nämligen med blixt! Fyra kort i varje öga, gissa om man känner sig blind efteråt. Världen består nu i c:a två timmar av stora vita fläckar och minsta ljuskälla strålar som i en tecknad film...

Vad kan jag lära mig av detta? Jo, på samma gång så kan jag uppleva hur det är att vara synskadad och hur det är att bli tittad på och betraktad som knarkare. Det är jävligt svårt när synen inte fungerar! För att ta mig från sjukhuset så skulle jag ringa till min fru för skjuts. Fram med mobilen ur fickan och efter en snabb titt på telefonen insåg jag att det var fullständigt omöjligt att se något i displayen. Mobilen liknade mest en skimrande geleklump i min hand. Jag chansade på att det var till min fru jag ringt det senaste samtalet, två tryck på "lurknappen" och saken var klar. I bilen åkte solbrillorna på direkt och när jag kom hem blev det vila med slutna ögon.

Vid elvatiden tyckte jag synen återhämtat sig så bra att jag tog tåget till jobbet i Gävle. Det kändes fortfarande mycket ljust och mina Ray-Ban vilade stadigt på näsroten. Väl på tåget så valde jag att sätta mig i bistron och ta en kaffe, resan till Gävle tar knappt 40 minuter och då tycker jag det är skönt att sitta där och titta på folk och filosofera. I dag tittade alla på mig med mycket långa och misstänksamma blickar. Min pupiller var ju fortfarande grymt stora jämfört med normala. Där satt jag med ögon som tefat och såg som om jag var hög som ett höghus! Så fort man avviker lite i det här landet så blir folk jävligt misstänksamma. I mitt fall hade jag ett alternativ till. Jag hade kunnat behålt solbrillorna på. Men frågan är väl vad som ser mest suspekt ut; Tefatsögon eller solbrillor i Bistron i slutet av november...

  • Comments(0)//www.joltcola.se/#post19